Egy önkéntes pénzéből jutott el a stadionba, majd megnyerte az olimpiát

A jamaicai gátfutó aranyérme mögött különleges történet van. TOP 2021: Ezt is sokan olvasták a Sport365-ön.


Hansle Parchment, a 110 méteres gátfutás olimpiai bajnoka közösségi oldalán osztotta meg nem mindennapi sztoriját, amellyel rögtön belopta magát a rajongók szívébe.

A jamaicai sportoló nagy reményekkel vágott neki a tokiói olimpiának, ám kis híján fel kellett adnia az álmait. Parchment épp a száma elődöntőjére tartott, ám az olimpiai faluban nem volt elég körültekintő és véletlen rossz buszra szállt fel. A járat ugyanis nem az atlétikai stadionba tartott, hanem az evezőspályára.

„Az elődöntő előtt véletlen rossz busszal mentem, rossz helyre. Láttam a buszmegálló tetején a táblát, hogy atlétikai pálya, így nem is gondoltam rá. Zenét hallgattam a telefonomon és mire felnéztem, rájöttem, hogy ez a busz rossz irányba halad, mert nem ismerem a környéket.” – mesélte közösségi oldalán.

A futó segítséget kért, ám azt mondták neki, hogy először vissza kell utaznia a faluba, hogy ott felszállhasson a megfelelő buszra, így azonban nem biztos hogy idejében a helyszínre ért volna.

„Ha ezt tettem volna, nem értem volna időben ahhoz, hogy még be tudjak melegíteni.”

Amíg Parchment azon tanakodott, hogy mi tévő legyen, odament hozzá egy önkéntes, aki kisegítette őt. A hölgy adott az atlétának pénzt a taxira, és hívott neki egy olyan autót, ami le volt szerződve az ötkarikás játékok szervezőivel, a koronavírus miatt ugyanis csak ezeket használhatták a sportolók.

„Láttam azt az önkéntest és könyörögni kezdtem neki. Természetesen nem tudott sokat tenni, de adott egy kis pénzt és hívott nekem egy a játékokhoz kapcsolódó taxit, amivel eljutottam a helyszínre.”


Parchment végül másodikként jutott tovább az elődöntőjéből, a döntőt pedig 13,04-gyel megnyerte.

 

Az atléta a győzelmét követően nem feledkezett meg segítőjéről, visszalátogatott a helyszínre és megkereste a Kiana névre hallgató önkéntest. Parchment megköszönte a segítséget, majd megmutatta az érmét. Ezt követően visszaadta a pénzt a segítőnek, majd egy melegítőt ajándékozott neki.

„Visszajöttem, hogy visszaadjam a pénzt és mutassak neked valamit. Nagy szereped volt abban, hogy aznap bejutottam az elődöntőbe, valójában ezt te nyerted” – mondta Kianának, aki láthatólag nagyon meghatódott.

Borítókép: instagram.com/hansle_parchmen

Forrás: buzz-caribbean.com

Videók