Duplantis közel volt a világcsúcshoz

A svéd sztár saját csúcsát döntötte volna meg.


Armand Duplantis közel járt ahhoz, hogy 12 napon belül harmadszor is megdöntse a férfi rúdugrás világrekordját, ám a Liévinben rendezett fedettpályás atlétikai versenyen nem jutott át a 6,19 méteres magasságon.

A mindössze húszéves svéd sztár február 8-án Torunban javította meg egy centiméterrel a francia Renaud Lavillenie 6,16 méteres rekordját, majd egy héttel később Glasgow-ban a 6,18 méteres magasságot is átvitte.

Liévinben szinte másolta a Lengyelországban és Skóciában nyújtott teljesítményét és könnyedén teljesítette az alacsonyabb magasságokat. Ezúttal legnagyobb riválisa, a tavalyi szabadtéri világbajnokságon őt legyőző Sam Kendricks 5,90 méterig tartotta vele a lépést, ennél feljebb viszont az amerikai nem jutott.

Duplantis már győztesként elsőre ugrotta a 6,07 métert, majd csúcsmagasságra emeltetett, melyen első és második kísérleténél is közel járt a sikerhez, végül azonban meg kellett elégednie a "sima" első hellyel.


A franciaországi viadalon az országos bajnokság előtt álló magyar atléták közül - a nemzetközi szövetség honlapja szerint - ketten indultak: a távolugró Nguyen Anasztázia 6,38 méterrel a hatodik lett, míg Kerekes Gréta 60 gáton 8.23 másodperccel nem jutott döntőbe és összességében a 11. helyen zárt.

Borítókép: Sylvain Lefevre/Getty Images

 

 

Videók