"Csalódott vagyok. Nem ezért jöttem"

Szűcs Valdó az elődöntőben búcsúzott.


Ambrus Gábor, az MTI tudósítója jelenti: Szűcs Valdó az elődöntőben fejezte be szereplését 110 méteres gátfutásban a tokiói olimpia szerdai versenynapján.

A magyar sprinter 13.50 másodperces időeredménnyel jutott be az elődöntőbe, ahol egy futamba került a világranglistát 12.81 mp-cel, minden idők második legjobb eredményével vezető, világbajnok amerikai Grant Hollowayjel. A fináléba az első két helyezett mellett további két futó idővel léphetett tovább.

Az Egyesült Államokban készülő Szűcs - akárcsak az előfutamban - a szélső, kilences pályát kapta. Jól rajtolt, az első gátaknál tartotta a lépést a mezőny elejével, és a hajrában is csak Holloway, a jamaicai Hanse Parchment és a japán Izumija Sunsuke előzte meg. Szűcs 13.40 mp-cel, egyéni csúcsától két századdal elmaradva, negyedikként ért célba, ezzel a 13. helyen végzett az olimpián. A fináléhoz 13.32 mp-re volt szükség.

"Csalódott vagyok. Nem ezért jöttem" - nyilatkozta az M4 Sportnak a magyar gátas. - "Ezt a 13.40 körüli időt futottam egész évben, ami elég jó, de sajnos nem elég. A döntőért jöttem, sajnos nem sikerült, ezért kicsit csalódottan távozom."

Borítókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Videók