Bartha Attila: "Itt mindenki volt már országos bajnok"

Exkluzív interjú Bartha Attilával, a Budafoki MTE atlétika szakosztályának vezetőedzőjével.


Bartha Attila 36 éve vezeti a szakmai munkát Budafokon, mint a BMTE atlétikai szakág vezetőedzője. Jelenleg négy válogatott versenyző készül a kezei alatt.

A Sport365 stábja a fiatalok által elért eredményekről, sikerekről, nehézségekről, és a jövőbeli célokról kérdezte a szakembert.

"Ez a szakosztály 1980 körül alakult, akkor még nem voltam itt, én 85-től jöttem. Fél éven belül vezetőedző lettem, azóta is 36 éve itt edzősködök. Volt egy nagy hullám a 80-as évek végén, akkor anyagi okok miatt a Honvéd elvitte a versenyzőket. Újra kellett kezdeni az alapoktól.

A mostani válogatott versenyzőim 9-10 éves koruk óta nálam edzenek. Itt is sok gond volt már, a Jankát a Mirát az összes nagy egyesület csábítja, de Bélteky úr segítségével ösztöndíjat tudtunk biztosítani a négy válogatott versenyzőnek, így itt tudtam tartani őket." 

Bartha Attila Budafoki MTE atlétika szakág vezetőedző

Bartha Attila Budafoki MTE atlétika szakág vezetőedző


A fiatalok eredményei kapcsán Bartha Attila kiemelte:

"Itt mindenki volt már országos bajnok közülük, a különböző korosztályokban."

Az idei évnek bekavart a vírus a felkészülésben. Kicsit pótcselekvés volt a március, április eleje. Utána már az MTK-hoz le tudtunk járni, mert a válogatott versenyzőknek biztosítottak háromszor két órát fedettpályán. Ezután gördülékenyen ment a munka és nagyon jó évet zártunk.

Jelenleg egy új project indul, most válogatnak össze egy 70 fős válogatott keretet, ami állandóan szűkülni fog a 2023-as VB-re. Mindkét lány benne van, de még a másik két válogatott versenyzőnk is bekerülhet. Itt minden külföldi edzőtábort megkapnak, egy minimiális pénzt is kapnak, és felszerelést. Bízom benne, hogy Bélteky úr továbbra is fogja támogatni őket, mert nagy céljaink vannak ezzel a tehetséges csapattal.

Budafoki MTE Atlétika

Budafoki MTE Atlétika

 

Képgaléria: 

Borítókép: Sport365/Erdős Géza
Képgaléria: Sport365/Erdős Géza

 

 

Videók