"Azt szeretném, hogy egy maximálisan felkészült, Szűcs Valdó legyen ott Belgrádban"

A Debreceni Sportiskola versenyzőjeként folytatja a 26 éves olimpikon, de Floridában készül.


A gátfutó Szűcs Valdó a Debreceni Sportiskola versenyzőjeként folytatja pályafutását, de Floridában készül a jövő évi atlétikai világversenyekre.

A 26 éves olimpikon az M4 Sport Sporthíradójának elmondta, hogy szükségét érezte a váltásnak. Az olimpiára Kozák Luca edzőjével, Suba Lászlóval készült, ezért választotta a DSC-SI-t.
Szűcs Valdó hozzátette, hogy az év végi alapozást még Floridában tervezi és James Hillier állítja össze az edzéstervét. A debreceni klub honlapjának már megemlítette, hogy a fedett pályás szezon elején, januárban tér vissza Magyarországra.

"Azt szeretném, hogy egy maximálisan felkészült, százszázalékos, sérülésmentes Szűcs Valdó álljon oda Belgrádba és természetesen ez a folytatásra is igaz, mint Münchenre, mint Eugene-ra, a világbajnokságra is. Úgy gondolom, ha ez mind összejön, akkor nem elképzelhetetlen, hogy mindenhol döntőt fussak"
- fogalmazott a háromszoros magyar bajnok gátfutó.

Jövőre három világversenyt fognak rendezni, a pandémia miatt idén elhalasztott Európa-bajnokságra augusztusban Münchenben kerül sor, júliusban Oregonban lesz a világbajnokság.
A fedett pályás világbajnokságnak március 18-20-án Belgrád ad otthont.

Borítókép: Facebook.com/ Magyar Atlétikai Szövetség 

Videók