A világ legjobbjai csapnak össze a Gyulai Memorialon

Rió olimpiai bajnoka, Shaunae Miller-Ubio is megméretteti magát, jövő kedden, Székesfehérváron a női 200 méteres síkfutásban.


Különlegesen nagy verseny várható női 200 méteren a Gyulai István Memorial Atlétikai Magyar Nagydíjon, ugyanis indul a 400 méter olimpiai bajnoka és a 100 méter világranglista-vezetője.
 
A székesfehérvári viadal keddi hírlevele szerint a szám esélyese Shaunae Miller-Uibo lesz, aki három éve Rióban nyert olimpiát, és két hete minden idők legjobb eredményét érte el 300 méteren. A bahamai világsztárnak, aki 400-on a legjobb, de 200-on is remek eredményekkel rendelkezik, Marie-Josee Ta Lou lesz a legfőbb riválisa. Az elefántcsontparti sprinter tavaly 100-on és 200-on ezüstérmes lett a világbajnokságon, a rövidebb távon pedig vezeti a világranglistát. Korábban mindketten indultak már a Gyulai Memorialon.
 
Shaunae Miller-Ubio az egyik nagy esélyes, 200 méteren.
 
A szám mezőnyét várhatóan olyan kiváló amerikai futók teszik teljessé, mint Jenna Prandini és Gabrielle Thomas, a szám világranglistájának negyedik és hatodik helyezettje, vagy éppen Kyra Jefferson és Shania Collins.
A Gyulai Memorialt jövő kedden rendezik.
 
Forrás: MTI
Fotó: Facebook.com/Shaunae Miller-Ubio, Facebook.com/Gyulai István Memorial
 

Videók