A magyar atlétika kinyitja kapuit az Ukrajnából érkező menekültek előtt

Páratlan összefogás jött létre Magyarországon és az Európai Unióban a háborús övezetből érkező menekültek megsegítésére.


A Magyar Atlétikai Szövetség közleményét változtatás nélkül közöljük. 

A Magyar Atlétikai Szövetség és a 2023-as atlétikai világbajnokságot szervező Budapest 2023 Zrt. teljes mértékben egyetért a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (World Athletics) és az Európai Atlétikai Szövetség (EA) döntéseivel az ukrán háborús helyzettel kapcsolatban és elítéli az Ukrajnát ért támadást. Reményünket fejezzük ki, hogy mielőbb véget ér az értelmetlen pusztítás, mielőbb béke lesz.

Magyarországon és az Európai Unióban páratlan összefogás jött létre az Ukrajnából érkező menekültek megsegítésére. Magyarország kormánya és a különböző segélyszervezetek mindent megtesznek, hogy a háború borzalmai elől menekülők menedéket találjanak hazánkban. Megnyugtató látni, hogy senki sem marad fedél, élelem és orvosi segítség nélkül. Ugyanakkor az elhúzódó válság sokoldalú odafigyelést és segítséget igényel.

A Magyar Atlétikai Szövetség, együttműködve a 2023-as atlétikai világbajnokságot szervező Budapest 2023 Zrt.-vel felajánlotta segítségét az Ukrán Atlétikai Szövetségnek. Lehetőségeinkhez mérten mindent megteszünk, hogy az ukrán atlétáknak segítsünk.

Támaszkodva a magyar atlétika létesítményhálózatára, együttműködve az egyesületekkel, atlétikai szakosztályokkal edzés- és sportolási lehetőséget biztosítunk az Ukrajnából érkező menekültek számára.

Miközben reméljük, hogy a válság mielőbb véget ér, fel kell készülnünk arra, hogy Ukrajnában hatalmas pusztítás megy végbe, így a helyreállítás hosszú ideig tart és a megszokott élet csak lassan térhet vissza. Ezért tartjuk rendkívül fontosnak, hogy az atlétika, amely minden sportág alapja, kinyissa kapuit a menekültek előtt. Ezzel tudunk hozzájárulni a hozzánk érkezők életminőségének és egészségének megőrzéséhez.

Forrás: Magyar Atlétikai Szövetség 
Borítókép: Facebook.com/ Magyar Atlétikai Szövetség 

Videók