Gyulai: Az atlétika tökéletesen kiszolgálja a közönséget

Gyulai Márton a 2023-ban esedékes budapesti atlétikai vb szempontjából is figyelte a vb-t.


Az atlétika tökéletesen kiszolgálja a nézőket - mondta az MTI-nek Gyulai Márton, aki a 2023-as budapesti világbajnokság szemszögéből figyelte a vasárnap zárult dohai vb-t.

"A nyolcadik nap például fantasztikus volt, akár a hangulatot, akár a nézőket vagy az eredményeket tekintjük" - nyilatkozott a budapesti vb-pályázat ügyvezető igazgatója. Hozzátette, az atlétika, mint sportág tökéletesen kiszolgálja a nézőket, az eredmények önmagukért beszélnek és zseniális versenyeket látni.
"Ami a világ nagy része számára szokatlan és kevésbé akceptálható, az elsősorban a kultúrák közötti különbségből fakad. Itt nyilván más stílusban szólítják meg a közönséget, de egyetértek azzal, hogy ha népszerűsíteni akarjuk az atlétikát, akkor olyan helyekre is el kell vinni, ahol nem annyira ismerik" - fogalmazott a dohai vb-t ért kritikákra reagálva.
Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a Kalifa Stadion felszereltsége, kialakítása is nagyszerű, gyors a pálya, a nézők elhelyezése is remek.
Újdonságként kiemelte az elsősorban a sprintszámok felevezetéseként alkalmazott fény- és hangtechnikát, ami "jobb mint valaha".
"De ennek olyan költségvonzata van, amit nem biztos, hogy bevállalunk Budapesten, persze a négy év alatt rengeteget változhat a technika" - mondta Gyulai Márton. Jelezte, a magyar megfigyelői csapat Sebastian Coe-val, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) elnökével és Jon Ridgeon ügyvezető igazgatóval is egyeztetett a 2023-as vb előkészületeiről.
Doha után két év múlva az Egyesült Államok, Eugeune ad otthont a szabadtéri atlétikai világbajnokságnak, majd 2023-ban következik a magyar főváros.
 

Fotó: Facebook.com/ Gyulai Márton

Videók