Három dobogó a magyar mérleg Sandnesben

A csapat Európa-bajnokság szombati versenynapján Wagner-Gyürkés Viktória megnyerte a 3000 méteres akadályfutást. Szilágyi Réka gerelyhajításban, valamint a 4x100-as váltó a második lett.


Három versenyszámban is dobogós helyen végeztek a magyar atléták a norvégiai Sandnesben zajló csapat Európa-bajnokság szombati versenynapján.
A magyar szövetség honlapjának tájékoztatása szerint a 20-szoros magyar bajnok, Universiade-ezüstérmes akadályfutó, Wagner-Gyürkés Viktória kiváló futással, 9:53.48 perces idővel megnyerte a 3000 méter akadályt, ezzel 11 pontot szerzett Magyarországnak.
Hozzátették: a magyar atléta győzelméhez kétség sem férhetett, az utolsó körben teljesen leszakította a mezőnyt, és majdnem három másodperccel előzte meg második helyezett holland vetélytársát.
 
Wagner-Gyürkés Viktória 9:53.48-as idővel nyerte meg a 3000 méteres akadályfutást.
Fotó: www.atletika.hu - Magyar Atlétikai Szövetség
 
A júliusi, nápolyi Universiadén negyedik, háromszoros országos bajnok Szilágyi Réka 57.97 méterrel második lett gerelyhajításban, míg a Nguyen Anasztázia, Sorok Klaudia, Kaptur Éva, Kozák Luca összeállítású 4x100 méteres női váltó 44.73 másodperccel a belgák mögött a második lett.
Két nap után - a vasárnapi zárás előtt - a magyar válogatott 108 ponttal harcban van a bennmaradásért.
 

Videók