Sima hazai győzelem a rangadón

A kupagyőztes legyőzte a bajnokot.


A Magyar Kupa-címvédő Nyíregyháza saját közönsége előtt 3-0-ra nyert a bajnoki címvédő Vasas ellen a női röplabda Extraliga szerdai rangadóján.

A két együttes vasárnap ismét összecsap egymással, akkor a fővárosban.

Eredmény:
Fatum Nyíregyháza-Vasas Óbuda 3-0 (23, 22, 21)

Az állás: 1. Fatum Nyíregyháza 27 pont/10 mérkőzés, 2. Kaposvár 27/10, 3. Vasas 21/10, 4. Békéscsabai RSE 20/11, 5. UTE 12/10, 6. Jászberény 8/10, 7. MTK Budapest 6/10, 8. Haladás 2/11

A Vasasnál nem állt Jakub Gluszak vezetőedző rendelkezésére az azeri center Ayshan Abdulazimova, aki hazája válogatottjával Hollandiában olimpiai selejtezőn szerepel.

Az első játszma első részében mindkét csapat sok hibával röplabdázott, a nyírségiek voltak, akik hamarabb stabilizálták a játékukat, így előnybe kerültek. A második szettben még nagyobbá vált a házigazda fölénye, a Bajnokok Ligája-főtáblás Vasas sokáig távol volt legjobb teljesítményétől. A hajrában a bajnoki címvédő kilencpontos hátrányából nyolcat ugyan ledolgozott, a végén azonban ezúttal is a nyíregyháziak örülhettek.

A harmadik felvonás az előzőhöz hasonlóan alakult: a hazaiak viszonylag nagy előnyt építettek ki, a Vasas egyenlített, ám a szett utolsó periódusában ismét a nyírségiek akarata érvényesült, akik így 80 perc alatt győztek és utolérték a tabellán a listavezető Kaposvárt.

A mérkőzés legeredményesebb játékosa a Nyíregyháza két ütője, a Puerto Ricó-i Victoria Pilar és Varga Elizabet volt 13-13 ponttal.

Fatum-Nyíregyháza - Vasas Óbuda Extraliga Bajnoki mérkőzés

Uploaded by Nyíregyházi Sportcentrum on 2020-01-08.

Borítókép: Facebook/Fatum-Nyíregyháza

Videók