Rekordpontszámmal indított a Los Angeles Dodgers

A harmadik találkozó első szakaszában 11 pontot szerzett az Atllanta Braves elleni döntő harmadik meccsén.


Az észak-amerikai profi baseball-liga (MLB) rájátszásában még sohasem ért el egyetlen csapat sem annyi pontot egy szakaszon (inning) belül, mint szerdán a Los Angeles Dodgers, amely 11-et szerzett az Atlanta Braves elleni főcsoportdöntő harmadik meccsének első szakaszában.

A Nemzeti Liga (NL) fináléjának első két találkozóját a Braves nyerte, az viszont rögtön az első szerdai inningben nyilvánvalóvá vált, hogy a harmadikat a Dodgers fogja. Az alapszakaszban legjobb kaliforniaiak 35 percig "támadtak" a nyitórészben, a kilencfős kezdőcsapatból mindenki üthetett, sőt, öt játékosra kétszer is rákerült a sor.

A Braves kezdődobója, Kyle Wright ellen hat, míg első cseréjével, Grant Daytonnal szemben öt pontot hozott össze a Dodgers, melynek három baseballosa is hazafutást (home run) ütött ekkor.

A Los Angeles-iek összesen öt home runt értek el és végül a kilenc szakaszból álló meccset 15-3-ra nyerték. Az öt hazafutás és a 15 pont egyformán klubrekord a rájátszásban.

Az MLB playoffjának két főcsoportdöntőjét semleges helyszínen rendezik. Az NL-finálénak a texasi Arlington, míg az Amerikai Liga (AL) döntőjének a kaliforniai San Diego ad otthont. Az AL-ben a Tampa Bay Rays 3-1-re vezet a Houston Astros ellen. A párharcok az egyik fél negyedik sikeréig tartanak. A nagydöntőre, a World Seriesre Arlingtonban kerül sor október 20. és 28. között.


Borítókép: Ronald Martinez/Getty Images

Videók