Nyolc magyar versenyző az U24-es öttusa vb-n

Jó tapasztalatszerzés a fiataloknak. Mondta a szövetségi kapitány.


Nyolc magyar versenyző vesz részt a 24 éven aluli öttusázók lengyelországi Európa-bajnokságán, Drzonkówban.

A férfiak mezőnyben Regős Gergely, Bereczki Richárd, Szabó Illés, Bernáth Bálint és Pataki Gergő, a nőkében Barta Luca, Erdős Rita és Kállai-Simóka Nóra indul a péntektől vasárnapig tartó versenyen.
Martinek János, a férfiak szövetségi kapitánya az MTI érdeklődésére elmondta, hogy a fiatalabbaknak az Eb jó tapasztalatszerzési lehetőség, az idősebbek - a már nem első éves felnőtt Regős és Bereczki - számára pedig egy kis plusz, hogy a saját korosztályukban versenyezhetnek, ami önbizalomnövelő is lehet.
Kállai Ákos, a nők szakvezetője emlékeztetett rá, hogy az öttusázók a felkészülés érdemi részét novemberben kezdik el, előtte a pihenőt követő ráhangolódás zajlik, így az Eb-re teljes munkából utazik el a csapat.
"Ugyanakkor arra mindenképpen jó ez az Eb, hogy a vívószám mentális, pszichés, fizikális vonzatát csak versenykörülmények között lehet szimulálni, edzésen nem" - tette hozzá.
A program pénteken a női versennyel kezdődik, majd szombaton következnek a férfiak, vasárnap pedig a vegyes váltóra kerül sor.

 

Borítókép: Pentathlon.hu

Videók