Joe Burrow kelt el elsőként az NFL-drafton

Ezúttal online tartották meg a helyszínen.


A várakozásoknak megfelelően az egyetemi bajnok LSU irányítója, Joe Burrow kelt el elsőként a profi amerikaifutball-liga (NFL) amatőr játékosbörzéjén, a drafton.

A holtszezon legfontosabb eseményét idén a koronavírus-járvány miatt rendhagyó módon nem egy helyszínen, hanem online tartották meg. A Las Vegasba tervezett "parádé" így elmaradt, a csütörtökön rendezett első forduló első három választása viszont azt hozta, amit a szakértők előzetesen vártak.

Az LSU-val egészen fantasztikus szezont produkáló Burrow-t a Cincinnati Bengals vitte el. A 23 éves játékos utolsó idényében egyetemi rekordot jelentő 60 touchdown-átadással zárt, összesen 5671 yardot passzolt, a címvédő Clemson elleni döntőben 463 yarddal, valamint öt passzolt és egy futott td-vel zárt.

A második helyen a Washington Redskins az Ohio State Egyetem védőfalemberét, Chase Youngot választotta ki, aki a szakemberek szerint az idei draftmezőny legjobb futballistája.

A harmadik helyen Jeff Okudah kelt el: az eddig szintén az Ohio State Egyetemen sportoló szélsővédő a Detroit Lionsnál folytatja.

A draft pénteken a második és harmadik körrel folytatódik, szombaton pedig a negyedik, ötödik, hatodik és hetedik fordulókkal zárul.

Borítókép: Jonathan Bachman/Getty Images

Videók