Felemás napot zártunk a curling Eb-n

A férfi csapat legyőzte Észtországot, azonban a női együttes kikapott a spanyoloktól.


A magyar férfi csapat 6-5-re legyőzte Észtországot, míg a magyar női csapat 8-6-ra kikapott Spanyolországtól svédországi Helsingborgban zajló curling Európa-bajnokságon vasárnap.

A nemzetközi szövetség honlapja szerint a B divíziós, azaz második vonalbeli összecsapáson a magyarok hét endet követően 4-3-ra vezettek, de az észtek a nyolcadik endben egyenlítettek, majd a kilencedikben minimális előnyre tettek szert.

A záró end azonban a magyaroké lett, akik 2-0-val fordítottak, és második találkozójukat is megnyerték.

A női csapat összecsapásán öt endet követően 4-1-re még a magyarok vezettek, majd spanyol egyenlítést követően a nyolcadik end végén megint előnyhöz jutott a Palancsa Dorottya vezette magyar csapat (6-4). A záró két end azonban a 4-0-val a spanyoloké lett, akik így jobbnak bizonyultak.

A férfiaknál két nyolcas csoportban zajlanak a B divíziós küzdelmek, az elsők rögtön a négy közé jutnak, míg a másodikok és harmadikok egymással keresztbe játszanak az elődöntőbe kerülésért, majd a finalisták lépnek az A divízióba.

A nőknél a tízcsapatos másodosztályból az első négy játszhat az elődöntőben, amelynek győztesei feljutnak az élvonalba. A magyarok - akik vasárnap Spanyolországtól kaptak ki 8-6-ra - három mérkőzésük után egy győzelemmel és két vereséggel állnak.

Eredmények:
férfiak:
Magyarország-Észtország 6-5

korábban:
nők:
Spanyolország-Magyarország 8-6

Borítókép: gettyimages

Videók