Csoportelsőként jutott tovább a PTE-PEAC az Európa Kupában

Az asztaliteniszezők második számú klubsorozatának pécsi selejtezőjében a hazaiak mindhárom párharcukat megnyerték, és csak egyszer vesztettek játszmát.


A házigazda PTE-PEAC csapata harmadik mérkőzését is megnyerte, így százszázalékos teljesítménnyel, csoportelsőként jutott tovább a férfi asztalitenisz Európa Kupa selejtezőköréből.
Az már az első, szombati versenynap után biztos volt, hogy a pécsiek az élen végeznek a C jelű négyesben, miután mindkét meccsüket magabiztosan nyerték.
Az idén bajnoki ezüstérmes hazaiak a Lauber Dezső Sportcsarnokban rendezett torna zárásaként azzal a spanyol A.D. Vinciosszal csaptak össze, amely egy nappal korábban mindkét találkozóján kikapott, így nem volt meglepetés, hogy ezúttal is sima, 3-0-s pécsi siker lett a vége. A házigazda csapatban a szerb válogatott Pető Zsolt, valamint Demeter Lehel, Gerold Gábor és Lindner Ádám játszott a kétnapos viadalon.
 
 
A második, ugyancsak továbbjutó helyen a svájci TTC Neuhausen gárdája végzett. Az Európa Kupa az 1964-ben útjára indított ETTU Kupa jogutódja, a Bajnokok Ligája után a második legjelentősebb kontinentális klubsorozat.
 
Eredmények:
PTE PEAC Kalo-Méh - A.D. Vincios (spanyol) 3-0
TTC Neuhausen (svájci)-CTT Tiege (belga) 3-2
Szombaton játszották:
PTE PEAC Kalo-Méh - TTC Neuhausen 3-1
PTE PEAC Kalo-Méh - CTT Tiege 3-0
CTT Tiege-A.D. Vincios 3-0
TTC Neuhausen-A.D. Vincios 3-1
A torna végeredménye: 1. PTE PEAC 3 győzelem, 2. Neuhausen 2, 3. Tiege 1, 4. A.D. Vincios 0
 
Fotó: Magyar Asztalitenisz Szövetség

Videók