A Capitalsban folytatja Henrik Lundqvist

Az NHL legendás kapusa 15 évet húzott le a New York Rangersben.


A Washington Capitalsban folytatja pályafutását Henrik Lundqvist, az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) legendás kapusa.

A 38 éves, olimpiai bajnok és ötkarikás ezüstérmes, valamint világbajnoki arany- és ezüstérmes, Stanley Kupa-döntős svéd hálóőr 15 idényt húzott le az NHL-ben, és eddig kizárólag a New York Rangerst erősítette, ám most nem hosszabbítottak vele, kivásárolták - még egy évig érvényes - szerződéséből. Ezért aztán a következő évadban a Washingtontól 1,5, a Rangerstől pedig több mint 5 millió dollárt vehet fel.

A Washington azok után kaparintotta meg Lundqvistet, hogy eddigi elsőszámú kapusa, Braden Holtby - akivel a Capitals 2018-ban bajnok lett - két évre, 8,6 millió dollárért aláírt a Vancouver Canuckshoz.

Az orosz Anton Hudobin viszont úgy döntött, marad a Dallas Starsban, amelyet idén egészen a döntőig vitt. A 34 esztendős, NHL-es léptékkel alacsony (180 centiméteres) kapus a következő három idényben 10 millió dollárt kap majd.

Az amerikai Paul Stastnyt a Vegas Golden Knights elcserélte a Winnipeg Jetshez. Az amerikai csatárnak - aki 2010-ben olimpiai ezüst-, 2013-ban pedig vb-bronzérmes volt - még egy év hátra van abból a szerződésből, amelyet 2018-ban kötött összesen 19,5 millió dollárért. Ennek időarányos részét most már a kanadai klub fizeti majd.
 

Borítókép: Andre Ringuette/Freestyle Photo/Getty Images

 

 

Videók