Kevesebb előszezon mérkőzést játszhatnak

Az NFL egyelőre semmit nem jelentett be.


A ligához közel álló források szerint a megszokott négy helyett csak két előszezon-mérkőzést játszanak a csapatok a profi amerikaifutball-bajnokságban (NFL).

Az NFL egyelőre semmit nem jelentett be hivatalosan, de a háttérben zajlanak az egyeztetések a játékos-szakszervezettel arról is, hogy a koronavírus miatt elmaradt önkéntes edzőtáborok miatt egyáltalán ne rendezzenek összecsapásokat az előszezonban.

A pandémia miatt az együttesek nem tudnak az ilyenkor szokásos menetrend szerint készülni, a személyes találkozók és közös gyakorlások helyett a szakmai stáb tagjai csak videokonferenciákon tudják tartani a kapcsolatot a játékosokkal, először majd csak az edzőtáborok július 28-i nyitásakor találkoznak velük.
Mindezek miatt a futballisták erőállapota és felkészültsége közel sincs a megszokott szinten, így az augusztus 13-16. közötti forduló szinte biztosan elmarad. A csapatok a következő két héten játszanák az előszezon két megmaradó találkozóját úgy, hogy minden együttes egy-egy hazai és idegenbeli találkozót vívna.

Ezt követően újabb egy hét szünet következne, hogy a gárdáknak több ideje legyen felkészülni a szeptember 10-i idénynyitóra.

A szezon első mérkőzését a címvédő Kansas City Chiefs és a Houston Texans játssza majd.

Az NFL korábban már törölte hagyományos nyitómérkőzését, az előszezont felvezető, Hírességek Csarnoka beiktatására szervezett találkozót.

Borítókép: Yoon S. Byun/The Boston Globe via Getty Images


 

Videók