Trump szeretné, ha a szurkolók visszatérnének a stadionokba

Az amerikai elnök a nagy ligákkal egyeztetett.


Donald Trump, az Egyesült Államok elnöke a legnagyobb amerikai sportligák képviselőivel egyeztetett a koronavírus-járvány hatásáról.

A videokonferencia után az elnök hangsúlyozta: szeretné, ha a szurkolók visszatérnének a stadionokba és az arénákba, de ehhez kapcsolódva időpontot nem említett.

"Amint lehetőség lesz rá, a szurkolók vissza akarnak térni az arénákba, hogy lássanak kosárlabdát, baseballt, futballt és hokit" - mondta Trump.

A megbeszélésén az NBA, az NHL, az NFL és az MLB mellett más sportágak is képviseltették magukat, de az ott elhangzottakat nyilvánosan egyik szervezet sem kommentálhatta.


Egyelőre nem lehet tudni, mikor folytatódhat a szezon.

Kép:  Gary Dineen/NBAE via Getty Images

Sajtóinformációk szerint a ligák tájékoztatták az elnököt, hogy ahol megszakították a szezont vagy az előidénynél jártak (NBA, NHL, MLB), ott több tervet is kidolgoztak már a folytatásról, de a közegészségügyi tisztviselők jóváhagyása nélkül nem indulhatnak újra.

Trump közölte, hisz abban, hogy az NFL-szezon a terveknek megfelelően elkezdődhet szeptember 10-én. Kalifornia kormányzója, Gavin Newsom ugyanakkor ezt túlságosan optimista véleménynek tartotta a jelenlegi amerikai járványhelyzetet figyelembe véve.

Borítókép: Alex Wroblewski/Bloomberg/Getty Images

Videók