Video: Carlos Sainz murván taposta meg a Polo WRC-t

Teljes gőzzel készül a Volkswagen Motorsport a 2013-as rali-vb-re, mindezt jól mutatja, hogy három hét alatt kétszer is meghajtotta a Polo WRC-t. A gépbe ezúttal Ogier mellett Sainz is tett pár kilométert.


Egyre több a Volkswagen tapasztalata a Polo WRC-vel, mely jövőre teljes jogú tagja lesz a rali-világbajnokságnak. A gyártó motorsport részlege pedig maximális erőbedobással készül a szereplésre, amit bizonyt, hogy három hét alatt jó pár száz kilométert beletettek a versenygépbe. A Volkswagen ráadásul mindenféle körülmények közt teszteli a legkeményebb Polot, melyből már elkészült a végleges raliautó. Három hete vetette be először a gyártó a prototípusokból kifejlesztett teljessé vált erőgépet, melyet február közepén hóban járatott meg a Volkswagen tesztpilótája,Dieter Depping és versenyzője,Sebastien Ogier. Akkor több mint ezer kilométert száguldott havas körülmények közt a Polo WRC, amely múlt héten először hajtott murvás pályára. Ezúttal Spanyolország déli vidékén, Almeria mellett tesztelte a csapat a versenygépet, amit a rutinos kétszeres rali-világbajnok, Dakar győztes Carlos Sainz is keményen meghajtott. A spanyol versenyző a Volkswagen raliprogramjának fő tanácsadója, így érthető, hogy tapasztalatait komolyan veszi az alakulat. Mellette azonban a Volkswagen pilótája, Sebastien Ogier – idén egy Skoda Fabia S2000-sel szerepel a vb-ben – is tövig taposta a gázt a Poloban. A két ralis ezúttal összesen hétszáz kilométert tett az autóba, mellyel számtalan adatot gyűjtöttek.

A Volkswagen nem titkoltan a világbajnokság megnyerésére hajt majd jövőre, amelyre akár jó esélye is van a gyártónak, hiszen az autósportban a közelmúltban kimagasló sikereket ért el. A márka ugyanis a Dakaron 2009 és 2011 között verhetetlennek bizonyult, a technikai megoldásai közül pedig jó néhányat a ralis projektjében is alkalmazhat. A Volkswagen beszállása rendkívül jó tesz a jelenleg kevés gyártót felvonultató ralinak, melynek színesíti a márkapalettáját, és remélhetőleg méltó vetélytársat kap a Citroën, a Ford és a Mini.

Videók