Megvannak a jövő évi WRC-helyszínek

Gyakorlatilag lemásolják a tavalyi versenynaptárt a WRC-sorozatban, Brazília és Dél-Afrika egyelőre nem rendezhet nagydíjat.


Bár voltak erre vonatkozó tervek, úgy tűnik mégsem lesznek új versenyhelyszínek a 2013-as WRC-sorozatban. A pénteki World Motor Sport találkozón várhatóan elfogadják a tavalyi versenynaptárat, kivéve egy helyszínt, az Ausztrál rali helyet cserél az Új-Zéland ralival, már ami a versenyek időpontját illeti.A FIA elnöke, Jean Todt, és a többi elnökségi tag a kiszivárgott hírek szerint a tanácskozáson elveti a brazil és a dél-afrikai verseny ötletét. Annak ellenére, hogy egyelőre semmit sem írtak alá az üggyel kapcsolatban, úgy tűnik, hogy az irányító testület jónéhány dologban már előre megegyezett. Szóba kerül majd a televíziós jogdíjak körül kialakult vita megoldása, és várhatóan közlik az új beruházó nevét is.

A jövő évi versenynaptár helyszínei a következőek:

Monte Carlo, Svédország, Mexikó, Portugália, Argentína, Görögország, Ausztrália, Finnország, Németország, Nagy Britannia, Franciaország, Olaszország és Spanyolország.

Videók