Magyarok a Rali Eb-n

Tizedik közös versenyére készül a Herczig-Ferencz páros


Tizedik alkalommal versenyez együtt Herczig Norbert és Ferencz Ramón, akik a rali Európa-bajnokság (ERC) idei harmadik futamán Lettországban állnak rajthoz a hétvégén.
 
Fotó:mrth.hu
 
A MOL Racing Team párosa tavaly nem indult el a Rally Liepaján, így ismét új pályákat kellett megismerniük, de pilóta és navigátora - állításuk szerint - most már tökéletes összhangban van.
   
Herczig elmondta: mivel ez lesz a tizedik közös versenyük, már rutinosan dolgozzák fel a pályákat.
   
"Ramón tökéletesen ráérzett arra, hogy milyen itinerrel tudok a lehető leggyorsabb lenni, és az információkat is nagyon jól adja vissza" - hangsúlyozta a keddi lettországi tesztet követően Herczig.
   
A pilóta elárulta: mérnökük kitalált egy új lengéscsillapító-beállítást, ráadásként pedig olyan gumit kaptak, ami kimondottan a lettországi, murvás pályákra való, bár azokkal korábban még nem ment.
   
"Bármit, amit kigondoltam, az autó megcsinálta, a féktávok, a kigyorsítások, a stabilitás, mind álomszerű volt" - emelte ki Herczig.
   
Hozzátette, optimistán várja a versenyt, amelynek a kvalifikációja pénteken lesz, szombaton és vasárnap pedig a 13 gyorsasági szakaszon összesen több mint 206 km vár a mezőnyre.
 

Videók