Dakar-győztes világsztár nyerte a magyar tereprali-versenyt

A motorosoknál – mivel a veszprémi futam volt az idei utolsó – a verseny a világkupa-győzelemről is szólt.


Joan "Nani" Roma nyerte az autósoknál a 15. Hungarian Baja terepralit, melyet pénteken és szombaton rendeztek Veszprémben és környékén. A spanyol pilóta mögött második helyen a lengyel Jakub Przygonski végzett, míg harmadik az orosz Vlagyimir Vasziljev lett. Második helyével Jakub Przygonski továbbra is vezeti a világkupa pontversenyét.

 
A célba érkezés után Joan Roma azt mondta: „nehéz volt a verseny, főleg a víz és a sár miatt, de mindenkinek ugyanolyan körülmények közt kellett teljesíteni a feladatot”. A spanyol versenyző 2013 után nyerte meg ismét a Hungarian Baját.
 
A világkupa pontversenyét vezető Jakub Przygonski is arról beszélt, hogy sokat csúszkáltak a vizes pályán, ráadásul az utolsó öt kilométeren defektet kaptak, így lyukas bal hátsó kerékkel értek célba.
 
A motorosoknál – mivel a veszprémi futam volt az idei utolsó – a verseny a világkupa-győzelemről is szólt. A futamot a szlovák Stefan Svitko nyerte a portugál Mario Patrao és a cseh Jan Brabec előtt, azonban a világkupa pontversenyét végül a Veszprémben hatodikként célba érő, egyesült arab emírségekbeli Mohamed al-Balusi nyerte. A futam után Svitko és al-Balusi is egyaránt nehéznek ítélte a pályát, melyen a sárban sokat csúszkáltak.
 
Eredmények, Hungarian Baja, Veszprém:
Autósok:
1. Joan Roma, Alex Haro Bravo (Mini John Cooper Works Rally) 3:48:22 óra
2. Jakub Przygonski, Tom Colsoul (Mini John Cooper Works Rally) 3:48:38
3. Vlagyimir Vasziljev, Konsztantin Zilcov (Toyota Hilux Overdrive) 3:58:20

Motorosok:
1. Stefan Svitko (KTM Rally) 4:02:37 óra
2. Mario Patrao (KTM 450 EXC) 4:07:10
3. Jan Brabec (Husquarna FE 450 Dakar Kit) 4:24:25
.6. Mohamed al-Balusi (KTM 450 EXC) 7:08:18
 

Videók