Carlos Sainz indította be a Polo WRC-t

Elkezdi idei felkészülő évét a Volkswagen ralirészlege, mely a hétvégén Franciaországban vág bele a Polo WRC tesztjeibe. A csapat igyekszik jól meghajtani a versenygépet, mellyel jövőre Ogier küzd a vb-ben.


Tavaly már több alkalommal is tesztelte a Volkswagen Motorsport a Polo WRC-t, melynek volánjánál ült már természetesen az újdonsült VW versenyző, a tavalyi bajnokságban harmadik helyen záró Sebastien Ogier is. Rajta kívül azonban még egy-kétszer meghajtotta az autót Carlos Sainz, a kétszeres ralivilágbajnok is. A korábbi versenyző ugyanis a Volkswagen raliprogramjának fő tanácsadója, így ötleteit és tapasztalatait felhasználva indult el a Polo WRC projektje tavaly.

Az 1,6 literes, 300 lóerős motorral szerelt, négykerék-meghajtású versenygépet 2011-ben néhány bemutatón és kisebb teszten már próbálgatta a Volkswagen, de az igazi felkészülési időszak a hétvégén kezdődik Franciaországban, ahol mindenféle körülmények között – aszfalton, murván, sárban és, ha lehetőség adódik, hóban-fagyban is – igyekszik meghajtani az autót a csapat, árulta el mindezt Kris Nissen. A Volkswagen Motorsport igazgatója azt viszont nem közölte, hogy ki fogja vezetni a Polot. A VW-s ralirészlege a tervek szerint idén 60 napot teszteli majd a WRC-t, mellyel 2013-ban teljes szezont fut a sorozatban Sebastien Ogier. A tavalyi bronzérmes pilóta szintén részt vett az autó fejlesztésében, idén pedig a Volkswagen konszern egy Skoda Fabia S2000-sel küldte harcba a világbajnokságon. A francia azonban az első futamon sok hasznos információt nem tudott gyűjteni csapatának, mivel összetörte a Skodát és így fel kellett adni a versenyt. A 27 éves versenyző korábban kifejtette, 2013-ban minden bizonnyal a világbajnoki címért harcol a Poloval, mely szerinte jó eséllyel lesz versenyben a rali vb első helyéért. 

Videók