Visszavonul a kilencszeres vb-győztes Rossi

Igaz, hogy csak 2014-ben, de szögre akasztja a sisakot Valentino Rossi. Mindezt kedden jelentette be a kilencszeres világbajnok motorversenyző a Ducati Madonna di Campiglioban megtartott sajtótájékoztatóján.


A Ducati és a Ferrari hagyományos, közös, Wrooom elnevezésű rendezvényén jelentett be kedden Madonna di Campiglioban a MotoGP Doktora, hogy a Ducatival kötött szerződése lesz az utolsó. Rossi kontraktusa jelenlegi csapatával idény végén jár le, de, mint az olasz versenyző kifejtette a sajtótájékoztatón, még két évvel szeretné meghosszabbítani munkaadójával a megállapodást, azt követően pedig, ahogy fogalmazott, majd talál magának mást, amivel elszórakoztatja magát. A 33 éves pilóta mindehhez hozzátette, hogy a szezon előtt még akad bőven feladata a csapattal, de úgy érzi, jó esélye van az istállónak, hogy idén egy versenyképes géppel álljon majd rajhoz a szezonban. „Azt várom, hogy jobbak legyünk, mint tavaly. Idén meg kell próbálnunk futamot nyerni” – hangsúlyozta minden idők egyik legsikeresebb motorversenyzője a sajtóeseményen.


Nem csoda, hogy előrelépést vár Rossi a 2012-es szezontól, a Doktor ugyanis tavaly még futam sem nyert, 2011 volt az első éve, amikor nem állhatott fel a dobogó legtetejére. Így érthető is, hogy újra győzni szeretne az olasz, bár a Ducatival azért nehéz lesz, hiszen a tavaly a vb-ben 180 pontot szerző és bronzérmes csapatnak fel kell venni a versenyt a 2011-ben 325 egységet gyűjtő Yamahával és a 405 pontos, bajnok Hondával.
 

Videók