Valentino Rossi: "A tizedik bajnoki cím után visszavonulok!"

Valentino Rossi visszatér következő szezonban a Yamahához, ahol versenybe szállhat tizedik vb-címéért. Ha sikerül ismét győznie, elképzelhető, hogy visszavonul.


Valentino Rossi két meglehetősen nehéz szezon után búcsút intett a Ducati gyári alakulatának és visszatért korábbi sikerei színhelyére, ahol sokak szerint versenybe szállhat tízedik aranyserlegéért.

"Még nem tudom, hogy a 2013-as lesz-e az utolsó évadom a gyorsasági motoros világbajnokság királykategóriájában, azonban remélem, hogy igen, mert ez azt jelentené, hogy a szezon rettenetesen jól sikerült. Ez persze nem jelenti azt, hogy felhagyok a versenyzéssel, hiszen addig szeretném ezt az életmódot folytatni, amíg képes vagyok rá. Nem számít, hogy autókkal, vagy motorokkal, de versenyezni szeretnék, mert imádom ezt a világot, és az ezzel járó izgalmakat. Nem tagadom, és nem is akarom tagadni, hogy csalódott vagyok a Ducatinál töltött időszak miatt, ám nem az eredmények gyengesége, hanem az a tudat keserített el, hogy ennyi idő alatt sem tudtuk jobbá tenni azt a kétkerekűt."

"Két borzalmasan nehéz versenyévad van mögöttem, ezért abban bízom, hogy a következőt már csak ezek miatt is jobban fogom élvezni. Nem szeretnék a levegőbe beszélni, ezért jelen pillanatban nincsenek konkrét céljaim, csak opciók vannak, melyek közül természetesen a világbajnoki cím elhódítása a legkedvezőbb, míg a csapattárstól való nagyarányú versenyég a legkellemetlenebb.” - nyilatkozta a széria kilencszeres világbajnoka, az Italia1 nevű tévécsatornának.

Videók