Stoner volt a leggyorsabb a valenciai tesztek második napján

Az ausztrál világbajnok az időeredmények alapján egyre inkább kezdi megszokni a Hondát, míg Rossi továbbra is ismerkedik a Ducatival, ma a tizenötödik lett.


 A valenciai tesztek második, egyben utolsó napján Casey Stoner bizonyult a leggyorsabbnak. Az ausztrál mai ideje 1:32:066 volt, amivel a hétvégi nagydíjon a második pozícióból indulhatott volna. Ez alapján egyértelműen kijelenthető, hogy Stoner hamar összebarátkozott új motorjával, és nem fogta vissza magát az elmúlt két napban.
Mondhatnánk azt is, hogy a „dobogón” a tesztelések két napja alatt a nevek nem, csak a sorrendjük cserélődött, ugyanis a tegnapi első Lorenzo ma második lett, míg csapattársa, Ben Spies megőrizte harmadik helyét.
Jól szerepelt még a Gresini Honda versenyzője, Marco Simoncelli is, aki a mai napon a negyedik helyen zárt, és csupán 0:128 másodperccel maradt el a yamahás Spiestől. Ezzel a teljesítménnyel megelőzte a Repsol Honda két versenyzőjét is (Dovizioso 9., Pedrosa 5.).
Szintén a pozitív meglepetések közé sorolható Alvaro Bautista is, aki a Suzukival egyre jobb teljesítményt nyújt, és a tegnapi nyolcadik helyezése után ma egy helyet előlépve a hetedik pozícióban végzett.


A napnak két negatív meglepetése volt, az egyik az idei Moto2-es világbajnok, Toni Elias, aki a tizenhetedik utolsó helyen végzett, több mint 2,7 másodperces hátránnyal Stonerhez képest, és 1 másodperccel lemaradva az előtte végző újonc Karel Abrahamtól.
A másik csalódást Rossi jelenthette, aki csupán a tizenötödik lett 1:33:761-es körrel, majd 1,7 másodperccel gyengébb idővel, mint az első Stoner. Az olasz csapattársa Nicky Hayden a hatodik helyen végzett 1:32:583-as idővel. A „Doktor” rajongóinak azonban nem kell rögtön a legrosszabbra gondolniuk, ugyanis előfordult már, hogy az olasz nem remekelt az első tesztek során, ellenben a szezonban kiválóan szerepelt.

 

F.T.

Videók