Stoner második hellyel búcsúzott a Ducatitól

Az már hetekkel ezelőtt eldőlt, hogy az egyszeres világbajnok Casey Stoner a szezon végén elhagyja csapatát. Az ausztrál nyilatkozta is, hogy egy szép búcsúfutamban reménykedik.


Stoner négy szezont húzott le az olasz istállónál, ami alatt 21 pole pozíciót és 23 futamgyőzelmet sikerült elérnie. Legjobban a 2007-es idény sikerült számára, amikor magabiztos teljesítménnyel hódította el a világbajnoki címet.
A tegnapi utolsó ducatis versenyén a poleból induló motoros jó rajt után sokáig vezetett, de a 23. körben Lorenzónak sikerült megelőznie.

Stoner nyilatkozata:
„Nagy kockázatot vállaltunk a gumiválasztással, visszagondolva talán ezzel jártuk meg. Lehet a lágyabb keverék meg nem működött volna jól a véghajrában, nehéz ezt megmondani. Így lettünk végül másodikok. A futam végén nem tudtunk sokat tenni, mert Jorge egyértelműen gyorsabb volt. Úgy gondolom ez a dobogós helyezés méltó lezárása volt a Ducatinál töltött időszaknak. Sok fantasztikus élményt élhettem át ezzel a csapattal, kezdve az első futamgyőzelemtől (2007 Katar), a világbajnoki címen át a phillip islandi hazai győzelemig. Szintén jó visszagondolni a tavalyi estorili visszatérésemre, ahol rögtön sikerült elérni a második helyezést. Ezúton is szeretnék köszönetet mondani a csapatnak, az összes ducatis munkatársnak és szurkolónak az itt töltött évekért. Ezentúl azonban riválisok leszünk a pályán, habár a személyes kapcsolatok ugyanúgy meg fognak maradni.”

 

F.T.

Videók