Stoner és az eső nyerte a harmadik tesztet

Az eső győzött a sepangi kollektív teszt harmadik napján, hiszen egy kiadós zivatar miatt hamarabb kellett befejezniük a tréninget a MotoGP versenyzőinek. Előtte azonban ismét Stoner futotta a leggyorsabb kört.


A második teszt után ma a harmadikat is Casey Stoner nyerte meg Malajziában, így tulajdonképpen a címvédő hondás százszázalékosan teljesített, hiszen az első nap hátsérülés miatt nem ült motorra. Igaz a harmadik tréningen a monszunszerű eső miatt igazán nem derült ki, hogy ki mire lett volna képes, hiszen a versenyzők rendre a tesztek végére találják meg az ideális beállításokat és azt követően teljesítenek a legjobban. Ez most elmaradt, de mindenesetre jó néhány hasznos információt gyűjthettek a csapatok az új egyliteres versenygépeikről.

A harmadik teszten Stoner után a második az első nap győztese, Jorge Lorenzo lett a Yamahával. Mögötte zárt a Honda gyári istállójának másik pilótája Dani Pedrosa, a yamahás Ben Spies előtt. A Honda-Yamaha sorminta után aztán ezúttal is Valentino Rossi végzett az ötödik helyen, melyet a Ducati rekorder világbajnoka az első teszten is megszerzett. A másik gyári Ducatival Nicky Hayden csupán a tizedik legjobb időt motorozta ma.

Az egy literes motorokkal erősebbek lettek a versenygépek, ez jól látszik abból is, hogy tavaly a sepangi teszten is Stoner futotta meg a leggyorsabb kört, ám akkori ideje 1 perc 59 másodperc és 665 ezredmásodperc volt, idei viszont 1:59:607. Igaz nem túl nagy a különbség, de ez minden bizonnyal még tovább javul majd. A héten ráadásul a három teszt alatt is folyamatosan előrébb léptek a versenyzők, hiszen a nyitónap legjobb idejét követően minden nap egy másodperccel javult a legjobb köridő.

Videók