Rossz teszt után is jobb lesz a Ducati

Háromnapos teszten van túl a Ducati, amely a spanyolországi Jerezben próbálgatta új versenygépeit. A Ducati főigazgatója szerint rosszul kezdődött a teszt, de idén biztosan jobbak lesznek a motorok.


Titokzatos körülmények között zajlott a héten a Ducati csapat háromnapos, jerezi tesztje, az istálló ugyanis semmilyen hivatalos információt nem közölt a tréningről. Ettől függetlenül azért némi hírmorzsát Rossi mérnöke, Alex Briggs a twitteren megosztott a rajongókkal a minap a GP12-es kódjelű 2012-es versenygépről.

A szakember kifejtette, hogy jelentősen le van maradva a csapat, mert az új motor első tesztjét már tavaly nyáron el kellett volna kezdeni. Majd hozzátette, hogy így gőzerővel zajlik a munka, mely során jelenleg az optimális beállításokat keresi a csapat.

A motorokat ezúttal Franco Battatini és Carlos Checa hajtotta meg Jerezben, utóbbi pedig szintén csak egy fél mondatot – ráadásul kötelező sablont – osztott meg a szurkolókkal. Szerinte a csapat remekül dolgozik és jók a motorral kapcsolatos érzései.

Gabriele Del Torchio, a Ducati főigazgatója azért a tesztet követően némileg több részletet is elárult. Kitért arra is, hogy miért kezdődött rosszul a szezonjuk: 10 celsius fok körül alakult csak a pálya hőmérséklete, ami miatt nem lehet optimálisan bemelegíteni az abroncsokat. Mindez pedig kihatott az egész munkára, így egyelőre még nincs is tiszta képük a motorról. Azt azért gyorsan leszögezte, hogy az eddigi információk így is reményre adnak okot és idén sokkal jobb lesz a Ducati, mint tavaly. Ez talán már a jövő héten kezdődő malajziai teszten ki is derülhet, ahol már Rossi és Hayden hajtja meg a GP12-seket.

Videók