Rossi: „nem egy életbiztosítás a Ducati, de a Yamaha se”

Nagy döntés előtt Valentino Rossi, vagy marad a szenvedő Ducatinál és bízik benne, hogy felpörög a csapat, vagy visszatér a Yamahához, ahol vélhetően másodhegedűs lenne. Jövőre ráadásul biztosan kevesebb fizetést kap majd.


Összességében három lehetősége is van Rossinak: marad a Ducatinál, elfogadja a Yamaha ajánlatát, vagy nem gyári csapatban – vélhetően a Gresini Hondánál vagy a Tech3 Yamahánál – folytatja pályafutását. A választás talán nem volt még ilyen nehéz a Doktor számára, aki szerint nem biztos, hogy megérné az olasz alakulatnál maradni.

Egyrészt kevesebb fizetést kapnék a Ducatitól, igaz ez azért annyira nem viselne meg, hiszen az anyagiak már egyáltalán nem befolyásolják elhatározásomat. Ennél sokkal fontosabb, hogy képes-e fejlődni a csapat, bár erre most talán azzal, hogy az Audi felvásárolta a gyárat, meg is van az esély. Ezzel együtt nem egy életbiztosítás a maradás” – fejtette ki Rossi.

A kilencszeres vb-győztest a Yamaha is csábítja vissza, igaz a japánoknál sem a fizetés az igazán vonzó, hanem a versenyképes technika. Ezzel szemben viszont ott van még Jorge Lorenzo, akivel egyszer már parázs-párost alkotott Rossi. A japánoknál ráadásul a spanyol elsőszámú helye vélhetően megmaradni, így a Doktor csak a másodhegedűs szerepét kapná. Ezenfelül pedig nem vihetné magával az olasz azt a szerelőgárdát, amellyel már 2000 óta együtt dolgozik, ellenben szponzorokat szállítania kellene a Yamahához.

A Ducatinál továbbra is én lennék az első, míg a Yamahánál ott van Lorenzo, emiatt pedig nagyon meg kell gondolnom a helyzetet, mielőtt döntök” – szögezte le Rossi.

Videók