Rossi hatalmasat ment, Márquez növelte előnyét

A Doktor sokáig tartotta a második helyet, de végül elfáradt.


Marc Márquez szezonbeli ötödik futamgyőzelmét aratta a gyorsaságimotoros-világbajnokság Aragóniai Nagydíján. A Repsol Honda spanyol pilótája így 16 ponttal meglógott az ezúttal csak a hetedik helyen záró Andrea Doviziosótól a pontversenyben. A királykategóriában három spanyol állhatott fel a dobogóra, miután Márquez mögött két honfitársa, Dani Pedrosa és Jorge Lorenzo futott be. A még nem teljesen egészséges Valentino Rossi láthatóan elfáradt a futam végére, de így is beért az ötödik pozícióban.

A Nemzeti Sport beszámolója szerint a rajtot a második helyről induló Jorge Lorenzo kapta el a legjobban, az élre állt, és egészen a 16. körig vezetett. Ennyi időre volt szüksége Marc Márqueznek, hogy a negyedik pozícióból szép lassan utolérje és megelőzze a ducatist. Ez a menetelés persze nem volt egyszerű és zökkenőmentes, a 9. kör 12-es kanyarjában például csúnyán elmérte a féktávot, és a szerencsén is múlott, hogy nem lett esés a vége, amivel akár Lorenzo versenyének is véget vethetett volna. De nem így történt, és végül senki sem tudta megakadályozni Márquez győzelmét.

A legnagyobb esélye erre végül a csapattársnak, Dani Pedrosának lehetett volna, aki a száguldás második felében sorra javította meg a saját köridejét, majd a futam legjobbját is megfutotta. Ám ez sem volt elég ahhoz, hogy támadhasson az első helyért. Ahogy később elmesélte, sok időt veszített Maverick Vinales mögött, és Valentino Rossival is volt néhány necces pillanata.

A két yamahás az imént említett sorrendben futott be, amivel Vinales közelebb került Andrea Doviziosóhoz az összetettben. Pedrosa remek szereplésével Rossi bukott egy helyezést, de helyesebb az a megfogalmazás, hogy a Doktor hatalmasat mentett a mai ötödik hellyel.
Rossi még nem egészséges, de bejött az ötödik helyre

Rossi a 12. körben kezdett fáradni, addig a második helyen motorozott, mindössze 24 nappal a síp- és szárkapocscsonttörése után.

GYORSASÁGIMOTOROS-VB, ARAGÓNIAI NAGYDÍJ
MOTOGP (23 kör, 116.771 km)

1. Marc Márquez (spanyol, Honda) 42:06.816
2. Dani Pedrosa (spanyol, Honda) +0.879
3. Jorge Lorenzo (spanyol, Ducati) +2.028
A vb élcsoportja: 1. Márquez 224 pont, 2. Andrea Dovizioso (olasz, Ducati) 208, 3. Maverick Vinales (spanyol, Yamaha) 196

Videók