Rossi: derűlátó a legenda, belendülhet a Ducati

Egy fokkal már jobban teljesített Rossi a Portugál Nagydíjon a nem éppen nyerő idei Ducatival, a Doktor ugyanis a hetedik lett. Az olasz szerint azonban az igazi fejlődés majd csak Silverstone-ban várható.


Valentino Rossi a katari szezonnyitón egy tizedik hellyel kezdte az idényt, majd a spanyol viadalon kilencedikként ért célba, a múlt hétvégi portugál futamon pedig már hetedikként zárt. Úgy tűnik, hogy azért a Doktor szépen lépeget előre, és talán a Ducati is lassan-lassan kezd összeállni. Igaz Nicky Hayden estorili tizenegyedik helyen nem ezt mutatja, bár az amerikai elektronikai problémákkal küzdött a portugál futamon. Mindenesetre a kilencszeres vb-győztes Rossi azért kezdhet bizakodni, főleg, mivel múlt hétvégén versenygépét már egészen jó beállította csapatával. Rossi a verseny utáni értékelésében ki is fejtette, hogy ezúttal jobban sikerült az egész versenyhétvégéje, melyen már közelebb került a mezőny első feléhez, persze azért még van mit finomítani motorján. A Doktor szerint leginkább a kigyorsításán kell javítania a versenygépén. A kilencszeres bajnok a portugál hetedik helyről elmondta, hogy ez volt a lehető legtöbb, amit elérhetett ezzel a motorral, de úgy érzi, jó úton halad az istálló mérnöki gárdája. Rossi azt is elárulta, hogy, mivel látja az előrelépés lehetőségét, ezért már nem is dühíti annyira az első két futam eredménye.

Azt azért gyorsan leszögezte a Ducati versenyzője, hogy bőven van még mit fejleszteni idei versenygépén, amire jelentősebb újdonságok és alkatrészek majd csak a Francia és a Katalán Nagydíj után a silverstone-i versenyen kerülhetnek fel. Rossi két hét múlva egyébként a tavalyi rendkívül sikertelen évének, legkiemelkedőbb helyszínén áll majd rajthoz, Le Mans-ban szerezte ugyanis 2011-ben egyetlen dobogós eredményét, egészen pontosan harmadik helyét a Doktor. Idén talán erre még kisebb az esélye, mint tavaly, de a pilóta szerint a francia pályán szinte hagyományosan jó szokott lenne a Ducati, ráadásul szereti is azt az aszfaltcsíkot. Ha a dobogóra nem is alkalmas most az olasz istálló versenygépe, azért Rossi némi szerencsével és óriási akarásával talán begyűjthet egy jobb eredményt május 20-án.

 

Videók