Rossi: cél a dobogó, Spies és Pedrosa legyűrhető

A ducatis Doktornak idén a dobogó a célja, mindezt a minap ki is hangsúlyozta, mint Rossi elmondta, a yamahás Ben Spiest és hondás Dani Pedrosát akár legyűrheti. Sőt ezt már az évadnyitón megtenné a rekorder.


Kicsit talán önmagát is feltüzelve fejtette ki a minap Valentino Rossi, hogy örülne, ha már a szezonnyitón, és azt követően az idényben minden futamon a dobogóért küzdhetne. Kissé nagyot álmodónak tűnhet a kilencszeres vb-győztes elvárása, legalábbis látva közelmúltbeli sepangi tesztek eredményeit, hiszen Rossinál mindkét hondás és yamahás is jobb köridőt teljesített. Az mindenesetre igaz, hogy a Doktor ott loholt a nyakukban, míg az éllovas Stonertől több mint egy másodperccel maradt le, addig a yamahás Ben Spiestől és a hondás Dani Pedrosától kevesebb mint fél másodperccel. A Ducati versenyzője ezért számol úgy, hogy hiába van nagy hátrányban alakulata, a Ducati, a két japán gyári istállóhoz képest, motorosként pedig elsősorban a címvédő Stonerhez és a Lorenzohoz viszonyítva, de a két csapat másik pilótái, érzése szerint utolérhetőek és legyűrhetők.

Mindezt a MotoGP Doktora akár már a február 28-án kezdődő második malajziai kollektív teszten bizonyíthatja is, addig pedig múlt heti műtéte után lábadozik.

Videók