Műteni kell a hétvégén hatalmasat bukó Johann Zarco csuklóját

Több pilóta is a franciát hibáztatta a baleset után.


Műteni kell a francia Johann Zarcót, aki a gyorsaságimotoros-világbajnokság vasárnapi futamán, az Osztrák Nagydíjon összeütközött az olasz Franco Morbidellivel.

Az Avintia Ducati pilótájának keddi bejelentése szerint a hétfői orvosi vizsgálaton megállapították, hogy eltört a csuklója. Hozzátette, a műtétre szerdán, Olaszországban kerül sor.

"Ez az orvos már sokszor műtött Ducati-pilótákat. Miután visszatérünk Ausztriába, csütörtökön leszek újra a pályán, hogy átbeszéljük, miként történt a nagy baleset" - mondta. Kiemelte, ha megkapja a hivatalos pályaorvosok engedélyét, akár már vasárnap, a Stájer Nagydíjon újra versenyezhet.

Sport365.hu - Óriási bukás az Osztrák Nagydíjon - Videó

A Ducati 34 éves versenyzője pályafutása során 15. trófeáját szerezte meg a MotoGP-ben. A futam nyolcadik körében az olasz Franco Morbidelli és a francia Johann Zarco összeütközött, de a többi pilóta csodával határos módon nem keveredett bele a balesetbe, Valentino Rossinál és Maverick Vinalesnél is centimétereken múlt, hogy eltalálják őket a pályán keresztbe pattogó roncsok.


A baleset nagy visszhangot váltott ki, a kilencszeres világbajnok Valentino Rossinál és Maverick Vinalesnél centimétereken múlt, hogy eltalálják őket a pályán keresztbepattogó roncsok. Rossi kemény hangvételű nyilatkozott adott a történtekről.

Az olasz klasszis azt mondta, a versenyzők közül többen átléptek már azon a határon, amely a biztonságos versenyzéshez elengedhetetlen. Rossi szerint egyértelmű, hogy mi okozta a balesetet: Zarco megelőzte Morbidellit az egyenesben, és nem akarta, hogy féktávon visszaelőzzék, ezért szándékosan fékezett az ellenfél előtt haladva.

Rossihoz hasonlóan több pilóta is Zarcót hibáztatta, akit Morbidelli utóbb "félgyilkosnak" (half a killer) nevezett. A francia ezzel szemben állítja, hogy nem szándékosan fékezett az ellenfél előtt. Csapata, az Avintia Ducati kiállt mellette, és a telemetria adatokra hivatkozva állította, hogy Zarco nem fékezett túl korán.

Zarco 28 pontot szerzett az idei négy futamon - csak legutóbb nem ért célba, míg egy héttel korábban a Cseh Nagydíjon harmadik lett -, amivel a tizedik helyen áll a vb-pontversenyben.

Kép: Mirco Lazzari gp/Getty Images

Videók