Motor nélkül maradt a MotoGP legendája

Mégsem a héten mutatta be a Ducati új versenygépét. A Ferrarival közösen megrendezett csapatbemutató eseményen Rossinak és Haydennek ettől függetlenül akadt dolga, Alonsoval és Massával együtt.


A hagyományok megszakadtak, idén ugyanis nem a Wrooom elnevezésű, közös Ferrari-Ducati csapatbemutató rendezvényen mutatta be az idei motorját a Ducati MotoGP Team. Így az előzetesekkel ellentétben, a nagyközönség előtt nem a héten, hanem majd csak a január 31-én Malajziában kezdődő teszten találkozik a GP12-es kódjelű versenygéppel Rossi és Hayden. Egyes források szerint a csúszás hátterében az áll, hogy a gyártó még mindig dolgozik a kétkerekűn, azért, hogy az új szezonban végre versenyképes legyen a csapat és a győzelmekért is hajthassanak versenyzői. Mindebben a kilencszeres világbajnok is nagyon bízik, mint Rossi korábban elmondta, azt várja, hogy idén jobb legyen a motor, mint tavaly, és 2012-ben meg kell próbálniuk futamot nyerni. Rendkívül kemény dolga van a Ducatinak, hiszen a két japán gyártó, a Honda és a Yamaha kőkemény ellenfél, mindenesetre jót tenne a MotoGP-nek, ha a három gyártó kiélezettebb küzdelemben döntené el a konstruktőri vb-cím sorsát, mint tavaly, illetve, ha egy kissé megtörné a japán egyeduralmat az olasz vállalat. Ez azonban egyelőre még inkább lehetetlennek tűnik.

Igaz, hogy a Ducati új motorjának bemutatója elmaradt, a versenyzőkkel azonban találkozhattak a rajongók, sőt a Ferrari két Forma 1-es pilótájával, Fernando Alonsoval és Felipe Massával is. A négy sztárpilóta ráadásul különleges eseményekkel is szórakoztatták a közönségét, Alonso és Massa például egy havas autóversennyel.

Ráadásul a Madonna di Campiglioban rendezett idei Wrooomon a négy versenyzővel egyszerre is találkozhattak az érdeklődők. 

Videók