MotoGP: Rossi a huszadik legjobban fizetett sportoló

Igaz, hogy a rongyos 30 millió dolláros éves bevételével csak a huszadik helyet foglalja el a legjobban kereső sportolók listáján Valentino Rossi, de ezzel is messze a legtöbb pénz kaszáló motorversenyző.


Valentino Rossi éves fizetése 17 millió dollárt tesz ki a Ducatinál, ezt azonban a kilencszeres világbajnok, MotoGP versenyző még szponzori bevételekkel és egyéb "haknizásból" befolyt összegekkel egészít ki. Ez utóbbiak összesen 13 millió dollárt tesznek ki, vagyis összesen több mint 6 és fél milliárd forintot keres egy évben a Doktor. Ezzel a felfoghatatlan nagy összeggel pedig csupán a huszadik a legjobban kereső sportolók listáján Rossi, ám még így is bőven a leginkább megfizetett motorversenyző, sőt a sportolók éves bevételi listájának első száz tagja között az egyetlen motoros.

A legtöbb pénzt egy év alatt Floyd Mayweather boxoló keresi, aki 85 millió dollárt keres meg a sportolóssal, míg a második szintén egy boxoló, Manny Pacquiao, 62 millió dolláros gázsijának köszönhetően, míg Tiger Woods golfozó visszacsúszott a harmadik helyre mivel most egy év alatt "csak" 60 millió dollárt üt össze.

Videók