Kiakadt Rossi, be sem akarta fejezni az évadnyitót

Valentino Rossi szerint egyszerűen használhatatlan a Ducati versenygépe, aminek komoly problémái vannak. A Doktor olyannyira kiakadt motorjára, hogy még a katari évadnyitót is fel akarta adni miatta.


Valentino Rossinak pályafutása legeredménytelenebb éve után úgy tűnik, jön számára a következő szenvedéssel teli, sikertelen szezon. Tavaly mindösszesen egyszer tudott dobogóra állni a kilencszeres világbajnok, akkor is annak legalsó fokára Le Mans-ban, mindennek azonban jelenleg hihetetlenül örülne a Doktor. Az évadnyitó katari futamon ugyanis a tizenkettedik helyről rajtolva mindössze a tizedik lett, míg csapattársa, Nicky Hayden a hatodik. Az olasz versenyző nem is csoda, hogy egyszerűen kiakadt miután igazán megemésztette eredményét. Rossi egyszerűen reménytelennek nevezte a Ducati GP12-es versenygépével az idei évadot, a motort használhatatlan tartja, mert szerinte még új gumikon is rossz a tapadása, de összességében is komoly gondok vannak vele. A Doktor még azt is hozzáfűzte, hogy múlt hétvégén Katarban szerinte kétszer olyan rosszul teljesített motorja, mint a tavalyi évadnyitón, sőt a versenyző azt is elárulta, hogy a katari szenvedése közepén még az is megfordult a fejében, hogy simán kiáll a boxba és egyszerűen feladja a küzdelmet. Mindezek után leszögezte, hogy nem a helyezésekért, hanem a dobogóért akar küzdeni.

Rendkívül nehéz idény vár így Rossira, aki második évét kezdte meg a Ducatival, melynek menedzsmentje bizonyára nem túl lelkes versenyzője minapi nyilatkozata miatt.

Videók