Katar segítő kezet nyújtott a gyorsaságimotorosoknak

Vakcinát ajánlottak fel az összes résztvevőnek.


Katar felajánlotta a gyorsaságimotoros-világbajnokság versenyzőinek és csapattagjainak koronavírus elleni beoltását, amit az illetékesek elfogadtak.

A csütörtökön nyilvánosságra hozott ajánlat azoknak szól, akik részt vesznek a szezon előtti teszteken és a március 28-án, illetve április 4-én Dohában sorra kerülő futamokon.

A közlemény szerint Katar jelentősen felgyorsította az oltási programját, ezért nyílt lehetősége felajánlani a vakcinákat. A közel-keleti ország kormánya "minden résztvevő egészsége érdekében" kínálta fel az oltást, illetve azért, hogy a mezőny később biztonságosan utazhasson a világ minden tájára.

A Nemzetközi Motorsport Szövetség (FIM), a kereskedelmi jogokat birtokló Dorna Sports, valamint a csapatok, technológiai partnerek és szponzorok képviselőit tömörítő IRTA köszönetet mond Katarnak, hogy "segít minimalizálni a bajnokság jövőjét fenyegető kockázatokat".

Februárban koronavírus-fertőzésben elhunyt Fausto Gresini csapattulajdonos, aki kétszer volt világbajnok a 125 köbcentisek között. A versenyzők közül az olasz Valentino Rossi, a francia Fabio Quartararo és a spanyol Iker Lecuona már átesett a fertőzésen.
A Bahreini Királyság február végén felajánlotta a Forma-1-es mezőny versenyzőinek és csapattagjainak koronavírus elleni beoltását, ezt azonban a versenysorozat vezetése elutasította.

Borítókép: Mirco Lazzari gp/Getty Images

Videók