ÉLŐ: MotoGP Francia Nagydíj, időmérő

Kövesd élőben a MotoGP franciaországi futamának időmérő edzését.


Le Mans-ban 1923-ban épült meg a legendás 24 órás versenyeken máig használatos, több mint 13 kilométer hosszú, félig állandó versenypálya, a Circuit des 24 Heures, melynek nagy része a hétköznapi forgalom által is használt közutakból áll. Az eredeti pálya területén belül 1965-ben épült meg a Bugatti Circuit, ami már egy teljesen állandó, a hétköznapi forgalomtól elzárt versenypálya. A Bugatti Circuit részben a Circuit des 24 Heures nyomvonalával közös, részben attól eltérő részekből épül fel, és a gyorsasági-motoros világbajnokság az 1960-as évektől egészen máig ezt az új, 4180 méter hosszú nyomvonalat használja.

1995-ben Alberto Puig súlyos bukást szenvedett a pályán, ami miatt néhány évre beszüntették Le Mans-ban a két keréken való száguldást, ám 2000-től újra minden évben a Bugatti Circuit ad otthont a gyorsasági-motoros világbajnokság Francia Nagydíjának, ahogy a 24 órás motorversenynek is. A pályán több hosszú egyenes és komoly féktáv is található, ami mind a motorokat, mind a versenyeket komoly kihívásra készteti. Az évek során rengeteg apró változtatást hajtottak végre a pályán a biztonság növelése érdekében, így ma már ilyen szempontból sem lehet kifogást találni a legendás versenyhelyszínben.

A pályacsúcsot Dani Pedrosa 2008-ban futotta meg, azóta nem sikerült 1:32.647-nél gyorsabb kört mennie senkinek a MotoGP mezőnyében!

AZ IDŐMÉRŐ KÖZVETÍTÉSE AZ 3-AS CSATORNÁN NÉZHETŐ!

Videók