Elias jövőre az LCR-nél versenyez

Eddig csak pletyka szintjén mozgott az az értesülés, miszerint Lucio Cecchinello le szeretné szerződtetni Toni Eliast. A legújabb hírek már arról szólnak, hogy a spanyol aláírt.


Elias az LCR-nél versenyez jövőre. De miért is érdekes ez? Egyrészt az idei Moto2-es világbajnok kicsit több, mint egy év kihagyás után visszatérhet a MotoGP-be, másrészt Randy De Puniet helyére érkezhet a királykategóriába. A spanyol leszerződtetésével tehát egyértelművé vált, amit eddig csak sejteni lehetett, De Puniet-nek nincs csapata a jövő évre.
Jelenleg a francia motorosnak egy esélye maradt csupán a MotoGP-ben maradásra, ez pedig a Pramac Racing, ahol még csak egy pilótát szerződtettek 2011-re, Loris Capirossi személyében. Ha esetleg valamilyen oknál fogva ez a megegyezés meghiúsulna, akkor De Puniet megpróbálhatja bejárni azt az utat is, amit Elias, vagyis 2011-re visszatér a Moto2-es mezőnybe, majd ott jó eredményeket elérve 2012-re újra királykategóriás gépre ülhet. Itt kell megjegyezni, hogy 2012-től a MotoGP-ben 1000 ccm-es versenygépekkel motoroznak majd, a jelenlegi 800-asok helyett.
Az előbb említett két alternatíva tűnik a legvalószínűbbnek, de ezen felül megemlíthetjük még az ennél valószínűtlenebb Superbike-ba való igazolást, illetve az egy év kihagyást, ami viszont nagy butaság lenne a francia részéről.

A kérdés tehát adott: Mi lesz De Puniet-vel 2011-ben? Rajta kívül ugyanis még ha nem is hivatalosan, de minden motoros jövő évi helyzete rendezettnek tűnik.


F.T.

Videók