Eladó motorostul, Rossistul a Ducati

Egymilliárd euróért eladó a Ducati gyár és vele együtt minden, ami a holdinghoz tartozik, így a MotoGP-is istálló is. Ezt nyilatkozta egy olasz szakportálnak Andrea Bonomi, a vállalat legnagyobb részvényese.


Eladó alig használt Ducati gyáram!

Andrea Bonomi, a Ducati Motor Holding legnagyobb részvényhányaddal rendelkező vállalatának igazgatója a www.bikeracing.it portálnak adott nyilatkozatában beszélt arról, hogy tulajdonképpen eladó a gyár. Igaz, az olasz üzletember, egészen pontosan úgy fogalmazott, hogy stratégiai partnert keres a Ducati, amit a közeljövőben szeretne nyélbe ütni a cég. A szaklap szerint mindez olyannyira esélyes, hogy már több nagy márka is jelezte befektetői szándékát. Így egyebek mellett a BMW Csoport, a Mercedes, de még az indiai Mahindra is. Andrea Bonomi azt pedig hangsúlyozta, hogy leendő befektető partnerét még idén szeretné megtalálni a Ducati.

Az olasz motorgyártó hírnevét a rekorder, kilencszeres világbajnok Valentino Rossi is jelentősen öregbítette, amióta ugyanis a gyár MotoGP istállójának tagja óriásit emelkedett a Ducati ismertsége. Ennek köszönhetően pedig az eladási mutatói is, a Ducati minden évben legalább 1,7-szeres növekedést mutat, tavaly pedig összesen 40 ezer motort adott el világszerte.

Az eladással, vagy, ahogy szépen fogalmazott Bonomi az új partnerrel, vélhetően változások történnek majd a gyár MotoGP-s projektjével is. Hagyományai miatt, azért a Ducati márka biztosan nem szűnik meg, sőt a királykategóriás sorozatból sem száll majd ki. Főleg mivel, nagyon bíznak Rossiék az idei előrelépésben. Mindenesetre az sem elképzelhetetlen, hogy akár egy BMW embléma is felkerülhet majd a versenygépre.

Videók