Doviziosót megműtötték, de várhatóan felépül az idénykezdetre

A 34 éves sportoló eltörte a kulcscsontját.


 

Megműtötték Andrea Dovizioso törött kulcscsontját, és a Ducati csapat tájékoztatása szerint az olasz versenyző várhatóan felépül a gyorsaságimotoros-világbajnokság MotoGP kategóriájának idei első futamára.

 

A 34 éves sportoló - aki az elmúlt három idényben második volt a MotoGP-ben - vasárnap egy motokrossz-futamon bukott Faenzában. Esti operációja - amelyet Modenában végeztek el - jól sikerült, ezért azonnal elkezdheti a fizioterápiát.

"Nem érzek jelentős fájdalmat, ezért nagyon optimista vagyok. Reggel hazatérhettem, délután pedig már a rehabilitációmat tervezgettem. Biztos vagyok benne, hogy hetek alatt sikerül meggyógyulnom, és megfelelő formában leszek az első versenyre"
- nyilatkozta.

Az idei szezon július 19-én és 26-án, két jerezi futammal folytatódik, illetve veszi kezdetét: a koronavírus-járvány miatt a MotoGP géposztályban még egyetlen 2020-as versenyt sem rendeztek meg, a Moto2-ben és Moto3-ban március elején, Katarban már volt verseny.

A Ducati sportigazgatója, Paolo Ciabatti kijelentette, tisztában voltak vele, hogy Dovizioso részvétele kockázatos a motokrossz-viadalon, de a sportoló elmondta, szüksége van azokra az ingerekre és érzésekre, amelyeket csak egy igazi verseny adhat.

 

Kép: Mirco Lazzari gp/Getty Images

Videók