Botrány a MotoGP-ben: Rossi lelép és csapatot alapíthat?!

Nem elég, hogy gyenge a Ducati versenygépe, a minap még az a pletyka is felröppent, hogy Valentino Rossi már szezon közben elhagyja az olasz istállót. A Doktor nagyon szenved, így akár le is léphet.


Egyáltalán nincs rendben most Valentino Rossi, aki szerint mindez egyértelműen a használhatatlan motorjának köszönhető. A Ducati idei versenygépével pedig valóban akadnak problémák, ezt a csapat is elismeri. Bár nem nagyon kell magyarázni a bizonyítványt, hiszen az olasz istálló jócskán le van maradva az élmezőnytől. Mindezt jól mutatja, hogy a kilencszeres bajnok csupán a tizedik lett a szezonnyitó Katari Nagydíjon, csapattársa, Nicky Hayden viszont a hatodik. Azért az utóbbi helyezés sem az, amiért a Ducati igazán harcba szállnak, az alakulat ugyanis elvárása alapján a dobogóért küzdene. Ettől még egyelőre messze van a csapat, ezt szóvá is tette a minap Rossi, akiről Carlo Pernat, a Pramac Ducati sportigazgatója elmondta a héten, hogy akár már idény közben otthagyhatja istállóját.

Vajon Rossi idény közben tényleg hátat fordít a Ducatinak?:

A Doktor láthatóan nem érzi most jól magát alakulatánál, mellyel tavaly karrierje leggyengébb évét teljesítette, és ezt szerette volna gyorsan elfeledni. Erre nem sok esélye van eddig, Rossi így egyes hírek szerint már a jövőjén gondolkodik, sőt tervezi is. Természetesen az olasz még nem akarja feladni motoros karrierjét, ezért már szervezi saját csapatát, legalábbis állítják boxutcai források. E szerint Rossi a következő idényben a Coca-Cola fő támogatásában, saját csapatával versenyezne, amihez pedig egy Yamaha versenygépet szeretne magának az olasz. Mindezt egyelőre még sem a versenyző, sem a szponzorok nem erősítették meg. Az viszont biztos, hogy a Ducati versenyzője kicsit túl érzékeny, bár ahhoz kétség sem fér, hogy azért van miért panaszkodnia.

Videók