Bárki megveheti Rossi mugellói sisakját

Megvásárolható lesz Valentino Rossi, az idei MotoGP sorozat mugellói futamán viselt sisakja, pontosabban annak másolata. A Doktor óriási szemével díszített fejvédőért 500 fontért bárki hozzájuthat.


Már jelenleg is szép számmal vannak Rossi-féle bukósisak replikák, most azonban az AGV úgy gondolta, hogy bővíti a „Doktor” fejvédőinek palettáját. A gyártó pedig ehhez a rekorder motorversenyző, az idén Mugellóban viselt sisakját választotta alapjául. Az olasz futamra egy különleges festéssel érkezett Rossi, egy hatalmas szem – természetesen sajátja – díszítette ugyanis sisakja tetejét. A készítő közleménye alapján a közeljövőben a replikáért 500 fontos áron lehet majd hozzájutni, a forgalomba hozandó sisak pedig egy AGV GP Tech, amelynek fejlesztésében – a gyártó szerint – Rossi is komoly szerepet is vállalt.

A közeljövőben így megvásárolható lesz Rossi újabb sisakörületének replikája, tavaly azonban egyik motorja tényleg eladó volt Angliában. Az egyik angol motorkereskedő ugyanis áruba bocsájtotta azt az egyedi módon felmatricázott R1-es Yamahát, amivel Rossi 2009-ben a Man szigeteki viadalon mutatkozott be.

A kilencszeres világbajnok az olasz futamra egyébként mindig valami különlegessel készül, ennek része, hogy a motoros sisakjain nem egyszer egyedi, vicces festést láthatunk, így egyebek között szeme, keze fényképeit, de Mugellóban a fent bemutatott fejvédőnek egy speciális változatát is viselte a vicceskedő Rossi, méghozzá, amin saját arca látható. Talán ilyen lehet a Doktor arckifejezése verseny közben?

 

Videók