Az öregedő Rossi kétszer is elverte Alonsót

A MotoGP kilencszeres világbajnoka legyőzte a Forma-1 kétszeres vb-győztes pilótáját, Rossi gokarttal és egy Fiat 500-sal is jobb volt Alonsonál. A pilóták a Ferrari-Ducati közös rendezvényén parádéztak.


Múlt héten zajlott le a Wrooom elnevezésű rendezvény, melyet a Ferrari és a Ducati már hagyományosan közösen rendez meg minden évben Madonna di Campiglio síközpontjában.

Az esemény programjaként a MotoGP és a Forma 1 olasz istállói bemutatják a nagyközönségnek csapataikat, pilótáikat, akik ráadásul mindig többféle versennyel is szórakoztatják rajongóikat. Így, síközpont lévén, több havas sportágban is megmérettetik magukat a sztárversenyzők, akik természetesen a benzingőzös küzdelmeket sem hagyják ki. Sőt a MotoGP és a Forma-1 pilótái ráadásul egymás ellen is versenyeznek egyebek közt gokarttal vagy sportos Fiat 500-sokkal, mindezt ráadásul Madonna di Campiglio befagyott taván teszik.

A Wrooom egyik főeseményeként a Ducati és a Ferrari versenyzői közül Valentino Rossi, Fernando Alonso, Felipe Massa, Giancarlo Fisichella és Marc Gené csapott össze a jeges viadalon, a Ducati másik motorosa, Nicky Hayden még sérüléséből lábadozik, ettől függetlenül azért részt vett az eseményen.

Gokartban meglepetésre a MotoGP kilencszeres világbajnoka bizonyult a legjobbnak, Rossi ugyanis legyőzte az autóversenyzőket, míg a Fiat 500-as küzdelemben a második lett Massa mögött és Alonso előtt. A Doktor a futamok után kifejtette, hogy óriási élmény volt számára, a győzelme pedig annak köszönhető, hogy a nyáron rengeteget gyakorolt gokarttal. 

Az idei Wrooom sem telt el eseménytelenül.

Videók