Az életét is fenyegette a motor, váltani kellett

Sebestyén Péter még csak 17 éves, de már most olyan magabiztossággal versenyez, ami arról árulkodik, hogy igenis nagy jövő előtt áll. A sport365 TV meglátogatta őt a Hungaroringen tesztelés közben.


Szeptember közepén a Faster Management, Sebestyén Péter menedzsmentje bejelentette, hogy a 17 éves magyar motoros szeptember első hétvégéjén, a San Marinó-i Nagydíjon közös megegyezéssel felbontotta szerződését addigi csapatával, a Caretta Technology-val.

A menedzsment azonnal tárgyalásokba kezdett, hogy a fiatal versenyző egy másik istálló színeiben befejezhesse az idei szezont, megállapodást azonban senkivel sem sikerült kötni. Ennek eredményeként az a közös döntés született, hogy a 2012-ben debütáló - a 125 kcm-es géposztályt felváltó - Moto3 kategóriára koncentrálnak, amelyben Sebestyén az olasz Alessio Cappellara társaként a Stefano Favaro és Eros Caretta által létrehozott magyar csapat egyik motorkerékpárját irányíthatja majd.

A Moto3-as versenygépet ugyanakkor már az idén kipróbálhatja a magyar motoros, mégpedig a spanyol bajnokság keretein belül. Illetve októberben, amikor is a Hungaroringen tesztelhette a fiatal versenyző az új paripáját, ahol stábunk is meglátogatta Sebestyén Pétert.

Sebestyén tavaly három vb-futamon indulhatott a legkisebb géposztályban, idén pedig tíz helyszínre utazhatott el, de szinte minden futamán technikai problémák hátráltatták. Az elmúlt idényről, a váltásról, az új csapatról és a jövő évi célkitűzésekről beszélgetett munkatársunkkal.

Péter teljesítményéről, de főleg a váltás okairól Roberto Favarót, Péter menedzserét is megkérdeztük, aki valódi kulisszatitkokat is elárult a csapatváltás okairól.

Videók