A spanyol világbajnok is koronás lett

Pozitív lett a tesztje Jorge Martin világbajnok motorversenyzőnek.


Pozitív lett a koronavírustesztje Jorge Martinnak, a spanyolok világbajnok gyorsasági motorversenyzőjének.

A vb-sorozat szervezői csütörtökön közölték, hogy két embernél mutatták ki a Covid-19-et, egyikük a 22 éves Jorge Martin.

A 2018-ban a Moto3-as géposztályban világbajnok, jelenleg a Moto2-ben versenyző spanyol pilóta a sorozat előírásainak megfelelően önkéntes karanténba vonult, nem léphet a misanói versenypálya területére, ahol vasárnap a következő futamot rendezik, amelyen így nem indulhat.

null

Hola a todos! Informaros que no participaré en el GP de Misano por dar positivo en el test del Covid-19, echaré de menos estar en pista y espero volver a competir cuanto antes! Gracias a todos por los mensajes de apoyo! pic.twitter.com/DdlqXelUS6


A másik fertőzött személy egy szerelő, de nem Jorge Martin csapatánál, a Red Bull KTM Ajonál.

Jorge Martin a legutóbbi futamon másodikként zárt, a vb-pontversenyben pedig hat viadalt követően 79 ponttal a harmadik helyen áll. A hozzá hasonlóan 79 pontos olasz Enea Bastianini, valamint a 87 ponttal éllovas, szintén olasz Luca Marini mögött.

A gyorsaságimotoros-világbajnokság kapcsán több mint 14 ezer tesztet végeztek el azóta, hogy a sorozat július közepén újraindult.

Kép: Mirco Lazzari gp/Getty Images

Videók