A 2011-es év legjobb MotoGP versenye

Az Olasz Nagydíj érdemelte ki 2011 Év versenye címét, a mugelloi megmérettetés ráadásul már ötödször kapta meg ezt a kitüntetést, amit a csapatok, versenyzők, szerelők és sajtósok szavaztak meg.


Az olasz futamon július elején mindhárom kategóriában jó néhány izgalmas pillanat történt, a 125 köbcentis osztályban Nicolas Terol és Johann Zarco vívott óriási csatát egymással a győzelemért, melyet végül előbbi nyert meg.

A Moto2-es mezőny sem okozott csalódást a kilátogató több mint 85 ezer nézőnek, hiszen Marc Marquez, Stefan Brandl és Bradley Smith tett arról, hogy ne unatkozzanak a rajongók. A hármas csatából aztán végül Marquez került ki győztesen.

A legnagyobb géposztályban Casey Stoner, Jorge Lorenzo és Andrea Divizioso paprikázták fel a hangulatot, még úgy is, hogy a később ausztrál világbajnok jó néhány körig simán vezette a futamot. Stonernek azonban gumiproblémái adódtak, az őt követő kettős pedig előbb ledolgozta a hátrányát, majd megelőzte az ausztrál versenyzőt. A GP végén Lorenzo állhatott fel a dobogó legfelső fokára.

Mindezekkel együtt érdemelte ki az év versenye címet a mugelloi, melynek üzemeltetője szerint ez a legnagyobb bizonyítéka annak, hogy Olaszország képes egyszerre hagyományait felhasználni és újítani, e kettővel pedig megfelelni a globális kihívásoknak. Paolo Poli, a pálya igazgatója azt is hozzátette, hogy a mugelloi verseny az elkövetkező éveknek is fontos állomásai lesznek.

Az év versenye elismerést a csapatok, a versenyzők, szerelők és sajtósok szavazati alapján kapta meg az Olasz Nagydíj, ami 2016-ig biztosan a versenynaptár része.

Videók