Marc Marquez keményen odapörkölt a mezőnynek Brnoban

A Repsol Honda spanyolja 2,5 másodperccel volt gyorsabb Jack Millernél, ezzel pedig egy másik ausztrál, Michael Doohan rekordját állította be. Mindketten 58 alkalommal indultak az első rajtkockából.


A címvédő spanyol Marc Marquez rekordot jelentő 58. alkalommal indulhat a pole pozícióból vasárnap a gyorsaságimotoros-világbajnokság elitkategóriája, a MotoGP brnói futamán.
 
Marquez amellett, hogy megint a MotoGP mezőnye fölé nőtt, beállította Michael Doohan első rajthelyes rekordját.
Fotó: Mirco Lazzari gp/Getty Images
 
A Honda ötszörös világbajnok versenyzője szombati időmérő edzésen aratott sikerével beállította a sorozatban eddig egyedül csúcstartó ausztrál Mick Doohan pole-rekordját.
A 26 éves Marquez hatalmas fölénnyel, 2.524 másodperccel előzte meg a második helyen záró ausztrál Jack Millert.
A spanyol motoros a vb-pontversenyben 58 ponttal vezet a Ducatival szereplő olasz Andrea Dovizioso előtt, aki a negyedik helyről kezdheti majd meg a Cseh Nagydíjat.
 
Akadt azonban egy incidens Marquez körül, melyre a suzukis Alex Rins hívta fel a figyelmet.
„Trükkös dolog ez, nem? Most egyértelműen egy lépéssel mindenki előtt jár. Felrakta a slick gumit, és elképesztően gyors volt. Viszont úgy vélem, nem tiszteli a többi versenyzőt. A saját maga módszerével motorozik. Az 5-ös kanyarban kissé szélesen fordult, mögötte jöttünk Millerrel, és amikor szélesen fordult és hátranézett, látott is minket. Jack megelőzte, de aztán visszatért a versenyívre, és ezzel eléggé megzavart.”
 
Marquez és Rins előbb a pályán, majd a boxutcában is összetűztek. 
Fotó: Mirco Lazzari gp/Getty Images
 
„Keményen nyomtam – oké, nem voltam a leggyorsabb, de akkor is keményen nyomtam –, szóval a következő, 7-es kanyarban próbáltam a saját ívemen haladni, és ki is nyitotta kissé a kaput, ezért bebújtam. Hozzáértem, de szerintem ez az ő hibája: ha lassan megy, nyitva kell hagynia a kaput, ennyi az egész, nem? Aztán az utolsó kanyarban elképesztően keményen fékezett, hogy megelőzzön. Ahogy beértünk a bokszba, én voltam előbbre, és egyenesen haladtam, nem volt hely mellettem. Ha a helyében lettem volna, elvettem volna a gázt, és egyenesen a bokszba hajtottam volna.”
 
 

Videók