A legmeghatóbb, legigazibb megemlékezés Nick Haydenről

Egy 24 éves motorversenyző gondolatai a világbajnokról.


Három évvel ezelőtt, 2017. május 22-én vesztette életét az amerikai gyorsasági-motorversenyző, Nicky Hayden.

A MotoGP világbajnokára olyan meghatóan emlékezett halála évfordulóján Garrett Gerloff motorversenyző, ahogyan eddig még senki más.

"Ez az, amiről ez az egész szól. Az életed egyetlen álomnak, egyetlen látomásnak,és egy célnak szentelted és semmi sem állíthatott meg abban, hogy elérd. A kudarcok, a vereségek, a sérüléseid, a kritikák, és a kétség saját magaddal szemben, hogy ki akarsz képni. Mind-mind motivációként szolgáltak, amelyek előbbre löktek, előbbre, mint amit valaha is elképzelhettek rólad. Megmutattad mennyire akarod. Köszönjük Nicky, hogy megmutattad, hogyan kell ezt csinálni.. Azt, hogy nem adtad fel, és hittél magadban. Én csak elképzelni tudom, milyen lehetett az a pillanat. Te inspiráltál engem. Csak párszor találkozhattunk, de láttam az elhivatottságot, az edzést, amit véghezvittél, a sport iránti szeretetedet, a családod iránti szeretetet, és az alázatosságot, amit mindig mindenben megmutattál. Remélem, hogy egy nap legalább egy százalékát telejsíteni tudom majd annak, amit te véghezvittél. A világ sosem fog elfelejteni, és az örökséged tovább él."

Nicky Hayden 2006-ban lett a MotoGP világbajnoka. Testvérei, Roger Lee és Tommy szintén motorversenyzők.

Karrierjét az AMA Supersport bajnokságban kezdte 1998-ban. 1999-ben bajnoki címet szerzett. Ezt követően az AMA Superbike bajnokságban folytatta pályafutását, ahol 2002-ben végzett az első helyen.

Amerikai sikerei után 2003-ban a MotoGP-be igazolt, a Repsol Honda csapatához. 2006-ban világbajnoki címet szerzett, megszakítva Valentino Rossi öt éve tartó győzelmi szériáját. 2009-től 2013-ig a Ducati versenyzője volt, ahol nem tudta megismételni korábbi sikereit, mindössze háromszor tudott dobogóra állni. 2014-től két évig az Aspar csapat tagja volt.

2017. május 17-én az olaszországi Rimini közelében kerékpározás közben elütötte egy gépkocsi, 5 nappal később a kórházban belehalt sérüléseibe.

Beceneve Kentucky kölyök volt, utalva ezzel születési helyére. 

Borítókép: Facebook/Garrett Gerloff

Forrás: Wikipédia

Videók